Kampioenen HK VT-en bekend

Kampioenen hoofdklasse viertallen
De eindstand van de hoofdklasse viertallen van het district Noord en Midden Limburg is bekend. Het districtsbestuur feliciteert de kampioenen met het behaalde resultaat: (LINK naar eindstanden)

De kampioenen zijn:
  • Hoofdklasse A: Leudalkwartier 1
  • Hoofdklasse B: Weert 2
Beide teams spelen een promotiewedstrijd voor 1 plaats in de 2e Divisie van de NBB. Weert 2 speelt thuis omdat zij het hoogste aantal wp’s hebben behaald. De promotiewedstrijd dient worden gespeeld voor of in week 51 (16-20 december 2013).

In de hoofdklasse B zijn Klaver Elf 3 en Cuijk 1 gelijk geëindigd. Klaver Elf wordt 4e omdat zij de onderlinge wedstrijd tegen Cuijk 1 hebben gewonnen.

Degradatieregeling
Tijdens de Alv van 16 november 2013 is besloten dat vanaf 2014 in de hoofdklasse nog 12 teams zullen spelen. Het gevolg is er 6 tot 8 teams uit de hoofdklasse degraderen, dit is afhankelijk van de resultaten van Klaver Elf 1 en Weert 1 in de 2e divisie. Dit is pas op zaterdag 8 februari 2014 bekend.

De nummer 8 uit poule A en de nummers 6 en 7 uit beide poules degraderen naar de 1e klasse.
  • In hoofdklasse A zijn dat de teams van: BC Nederweert 1, BC Klaver Elf 4 en BC Cuijk 2
  • In hoofdklasse B zijn dat de teams van: BC Horst 1 en BC Leudalkwartier 2
Mogelijke degradaties tengevolge van resultaten in de 2e divisie:
  • Als Klaver Elf 1 en Weert 1 zich beide handhaven in de 2e divisie dan spelen de nummers 5 uit beide poules een degradatiewedstrijd, dit zijn BC Cuijk 1 en Horner BC 2. Cuijk speelt dan thuis.
  • Als Klaver Elf 1 of Weert 1 degradeert uit de 2e divisie dan degraderen beide nummers 5, dit zijn BC Cuijk 1 en Horner BC 2
  • Als Klaver Elf 1 en Weert 1 beide degraderen uit de 2e divisie dan spelen de nummers 4 uit beide poules een degradatiewedstrijd, dit zijn BC De Bok 1 en Klaver Elf 3. BC De Bok 1 speelt dan thuis
Een eventuele degradatiewedstrijd dient te worden gespeeld in week 7 (17-21 februari 2014).

Met vriendelijke groet,
Bauke Schoustra (DKL)