Succesvolle nascholings-sessies

De eerste arbiter nascholing-sessies zijn voltooid
Op respectievelijk 22 en 29 september zijn de eerste van een reeks nascholing-sessies voor arbiters uit het district gehouden. Bij deze beide eerste sessies, gehouden in Helden, waren respectievelijk 15 en 14 arbiters aanwezig om hun kennis met betrekking tot arbitreren bij te spijkeren en vergroten.

Bij beide sessies zijn de deelnemers welkom geheten door de DKL, Bauke Schoustra, waarna de sessies zijn geleid door Bondswedstrijdleider Sjoerd van der Schuit.

Elke sessie heeft een duur van 2,5 uur waarbij na de inleiding van de cursusleider over de aspecten die van belang zijn bij een arbitrage de onderwerpen aangebracht door de cursisten werden behandeld. En wel als volgt:
  • Door middel van live arbitrages, waarbij
  • Steeds door 4 deelnemers aan tafel een arbitrage gevraagd werd, waarbij de cursisten aan tafel geïnstrueerd werden wat te doen
  • De arbitrage werd door 4 arbiters behandeld en na afloop van elke arbitrage werd verteld wat er goed ging en wat er beter had gekund in de arbitrage
  • Alle cursisten kwamen op deze manier eenmaal als arbiter aan de beurt
  • Tijdens het laatste half uur van de sessie was er gelegenheid tot het stellen van vragen
De reacties van de cursisten, en cursusleider, waren uiterst positief. Er volgen nog 2 sessies op 20 en 27 oktober in Venray.

Met dank aan Sjoerd van der Schuit en Bauke Schoustra. Foto’s van de beide dagen kunt u
hier bekijken.